Dalmatikes - Pachis Travel and Tours

HOLIDAYS IN GREECE
PHONE: +30 6972093484
Email: info@pachistravel.com
PACHIS TRAVEL
Go to content
 
 
 
              
….ταξιδεύει τα όνειρα σας …    
 
6 ήμερη οδική εκδρομή στις
 
Δαλματικές ακτές
 
Ντουμπρόβνικ – Μπούτβα – Κότορ – Σβέτι Στεφάν – Δυρράχιο – Τίρανα - Μόσταρ
Αναχώρηση 16 Νοεμβρίου – Επιστροφή 21 Νοεμβρίου
 
 Θα  περιηγηθούμε στα δυτικά Βαλκάνια,  Αλβανία, Μαυροβούνιο, Κροατία και Βοσνία. Θα διασχίσουμε την Αλβανία από νότο έως το βορά, θα περάσουμε κοντά από τις πόλεις Αργυρόκαστρο, Φιέρι, Δυρράχιο, Σκόδρα, μέσα από όμορφες και γεμάτες αντίθεση περιοχές, βουνά, πεδιάδες, ποτάμια. Στο Μαυροβούνιο την πιο ορεινή χώρα των Βαλκανίων θα δούμε τις πόλεις Bar, το πανέμορφο χωριό Sveti Stefan,  θα περάσουμε δίπλα σ’ ένα από τα ωραιότερα φιόρδ της μεσογείου στο Κότορ. Στην Κροατία θα επισκεφθούμε το πανέμορφο Ντουμπρόβνικ με το ιστορικό κέντρο του να ανήκει στα μνημεία πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO, ενώ στη Βοσνία το Μόσταρ.
Οι Δαλματικές ακτές πανέμορφες με χιλιάδες κόλπους και νησιά να τις στολίζουν, ενώ γραφικά χωριά και όμορφες πόλεις μνημεία απαντώνται κατά μήκος της ακτογραμμής από το Μαυροβούνιο έως την Κροατία.
 
1η μέρα,: Κέρκυρα – Δυρράχιο  ( 350 χλμ )
Συγκέντρωση στις ____    και αναχώρηση για Ηγουμενίτσα, τελωνειακό σταθμό Κακαβιάς. Διέλευση των συνόρων και συνεχίζουμε τη διαδρομή μας για Αργυρόκαστρο, Φιέρι, για να καταλήξουμε  το απόγευμα στο Δυρράχιο. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και στη συνέχεια σύντομη  γνωριμία περιήγηση στην πόλη, που θα δούμε τα τείχη, το ρωμαϊκό θέατρο και ιστορικό κέντρο της πόλης. Δείπνο στο ξενοδοχείο μας.
 
2η μέρα,: Δυρράχιο – Σβέτι Στεφάν - Μπούτβα  - Κοτόρ - Ντουμπρόβνικ(  χλμ. )
Μετά το πρωινό αναχώρηση για την περιοχή της Σκόδρα που θα έχουμε στάση δίπλα στο ποτάμι Μπούνα. Συνεχίζοντας τη διαδρομή, αφού περάσουμε τα σύνορα θα συναντήσουμε την πόλη Μπάρ, σημαντικό λιμάνι  του Μαυροβουνίου, ενώ η διαδρομή μας θα μας αποκαλύψει όμορφες παραλίες και μικρούς οικισμούς. Θα  θαυμάσουμε το παραθαλάσσιο χωριό Σβέτι Στεφάν, άλλοτε ψαροχώρι, σήμερα θέρετρο πολυτελείας. Το μεσημέρι θα  περπατήσουμε στη μεσαιωνική πόλη της Μπούτβα . Μετά το φαγητό θα επισκεφθούμε τη μεσαιωνική πόλη του Κότορ, προστατευόμενο μνημείο υπό την αιγίδα της UNESCO, με λαβυρίνθους από πλακόστρωτα δρομάκια, αρχοντικά και πάμπολλες εκκλησίες, με προεξάρχοντα τον καθεδρικό ναό του Αγίου Τρύφωνα (Sveti Trypun)., Το παλαιό Μεσογειακό λιμάνι του Κότορ είναι περικυκλωμένο από ένα τείχος το οποίο ανοικοδομήθηκε από τη Γαληνοτάτη Δημοκρατία της Βενετίας. Συνεχίζοντας τη διαδρομή μας θα περάσουμε τα σύνορα για να φθάσουμε αργά το απόγευμα στο Ντουμπρόβνικ. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας, δείπνο.

3 η μέρα: Ντουμπρόβνικ
Μετά το πρωινό μας θα ξεναγηθούμε στο μαργαριτάρι της  Αδριατικής το Ντουμπρόβνικ. Με το ξεναγό μας θα περπατήσουμε στη μεσαιωνική πόλη. Το ιστορικό τμήμα του (προστατευόμενο από την Unesco) είναι μια οχυρωμένη πόλη μήκους δυόμισι χιλιομέτρων με πανύψηλα πέτρινα κτίρια με παράθυρα-πολεμίστρες και μικροσκοπικές "κρεμαστές" αυλές, εκκλησιές, παλάτια, κρήνες.  Στη μέση κυλάει η Placa, μια πλακόστρωτη περατζάδα - πλατεία που οδηγεί από το φραγκισκανικό μοναστήρι στη δυτική πλευρά (το φαρμακείο του λειτουργεί αδιάλειπτα από το 1391) στον πύργο του ρολογιού στην άλλη άκρη, όπου βρίσκονται το παλάτι του κυβερνήτη (1441) και η εκκλησία του προστάτη της πόλης, Αγίου Vlaho. Η Placa είναι μονίμως γεμάτη τουρίστες. Μετά την ξενάγηση ελεύθερος χρόνος. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας και χρόνος ελεύθερος.

4η μέρα: Ντουμπρόβνικ – Μόσταρ
Μετά το πρωινό θα επισκεφθούμε το Μόσταρ στη Βοσνία επί του ποταμού Νερέτβα, που είναι η πέμπτη σε μέγεθος πόλη στη χώρα. Το όνομα της πόλης οφείλεται στο κεντρικό αξιοθέατο της πόλης, τη γέφυρα Στάρι Μοστ και τους πύργους στις άκρες της. Η γέφυρα, που είχε χτιστεί επί οθωμανικής κυριαρχίας καταστράφηκε κατά τον πόλεμο της Βοσνίας από Κροάτες και ξαναχτίστηκε με βάση το αρχικό σχέδιο το 2004. Από το 2005 η γέφυρα αποτελεί Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO. Το απόγευμα επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο

  μέρα:  Ντουμπρόβνικ   Τίρανα ( 280 χλμ. )
Μετά το πρωινό ακολουθώντας την παραθαλάσσια και στη συνέχεια ορεινή διαδρομή με την υπέροχη θέα στις Δαλματικές ακτές θα φθάσουμε στην πρωτεύουσα του Μαυροβουνίου, που θα έχουμε μια σύντομη γνωριμία με την πόλη. Συνεχίζοντας τη διαδρομής μας μετά τα σύνορα θα περάσουμε δίπλα από τη λίμνη Σκόδρα και την ομώνυμη πόλη για να φθάσουμε στην πρωτεύουσα της Αλβανίας τα Τίρανα. Θα δούμε την πλατεία με το άγαλμα του εθνικού ήρωα Σκεντέρμπεη, την Όπερα, τη Βουλή, το κτήριο του Πανεπιστημίου, το Δημαρχείο και την ορθόδοξη εκκλησία με τη μοναδική αρχιτεκτονική. Αργά  το απόγευμα τακτοποίηση στο  ξενοδοχείο μας, δείπνο, διανυκτέρευση.
 
6η μέρα:  Τίρανα  -  Κέρκυρα ( 350 χλμ )
Το πρωί αναχώρηση για Ηγουμενίτσα, μέσω  της διαδρομής Ελ Μπασάν, Πόγραδετς δίπλα στη λίμνη της Οχρίδας θα φθάσουμε στο συνοριακό σταθμό της Κρυσταλοπηγής. Συνεχίζοντας για  Καστοριάς , Γρεβενά θα φθάσουμε αργά το απόγευμα στην Ηγουμενίτσα. Το βράδυ άφιξη στην Κέρκυρα. Τέλος εκδρομής
 
 
                                                           
Τιμή συμμετοχής κατ’ άτομο                         
Επιβάρυνση για μονόκλινο δωμάτιο                
 
Στη τιμή περιλαμβάνονται:
·       Οι μετακινήσεις με πολυτελές υπερυψωμένο κλιματιζόμενο πούλμαν
·       Πέντε (05) διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχείο 3* sup/ 4 αστέρων  Δυρράχιο (1), Ντουμπρόβνικ (3), Τίρανα (1)
·       Πέντε (05) πρωινά & δείπνα στα ξενοδοχεία
·       Περιηγήσεις  σύμφωνα με το πρόγραμμα
·       Έμπειρος συνοδός
·       Τοπικοί ξεναγοί
·       Ενημερωτικά έντυπα
·       Ταξιδιωτική ασφάλεια αστικής ευθύνης
 
Δεν περιλαμβάνονται στην τιμή είσοδοι σε μουσεία, φιλοδωρήματα
Οι δημοτικοί φόροι αξίας  €5,00 ανά άτομο,  καταβάλλονται στον αρχηγό πριν την αναχώρηση
Το πρόγραμμα ενδέχεται να διαφοροποιηθεί ως προς τις ημέρες των επισκέψεων χωρίς να παραλειφθεί κάτι.
 
 
Ταξιδιωτικά έγγραφα : Διαβατήριο νέου τύπου ή ταυτότητα νέου τύπου
 
PACHIS TRAVEL
Emergency phone: +30 6972093484

7 Gilford str., 49131 Corfu Greece
Tel.: +30 2661023820, 2661028298
Email: info@pachistravel.com
Μ.Η.Τ.Ε. 08.29.Ε.60.00.00766.01
Created with WebSite X5
Back to content